perjantai 14. helmikuuta 2014

Hyppyjä Sylvanilla

Nyt saatte jälleen kerran kunnon tuntipostauksen, sillä sain Annan kuvaamaan.
Menin estetunnin Sylvanilla ja aiheena olivat linjat, joista itse kyllä tykkään. Periaatteessa tehtävät olivat helppoja, mutta jostakin syystä ne tuottivat silti pään vaivaa.

Verkassa huomasin Syltyn olevan vireä, josta olin iloinen, mutta laukassa täytyi olla tarkkana, ettei mennä liian pitkänä. Verkka meni ihan okei, mutta koska en ollut täysin ratsastanut tarkasti, kostautui se heti ekalla esteellä. En saanut Sylttyä sisäpohkeen ympärille, minkä johdosta kiellettiin heti ensimmäiselle esteelle. Oma mokahan tuo täysin oli ja lähdettiin toiselle yritykselle. Tällä kertaa sain kulman ratsastettua, mutta unohdin kaiken muun. Ennen kaiken pelastanut Syltty ei pelastanut tällä kertaa ja otettiin toinen kielto. Tässä vaiheessa oikeesti aloin tsempata itseäni ja periaatteessa olen iloinen, että kiellettiin, koska se herätti taas todellisuuteen, että pitäisi ratsastaa tehokkaammin. Päästiin alkutehtävästä loppujen lopuksi ihan hyvin, mutta kunnollista yhteistä rytmiä ei ollut. Sama tehtävä mentiin toiseen suuntaan ja tämä suunta alkoi sujua jo paremmin. Sain suurimman osan paikoista katsottua. Tehtävää vaihdettiin ja pikkuhiljaa se yhteinen rytmi alkoi löytyä.

 Alettiin menemään pientä rataa, mikä koostui neljästä linjasta. Ensimmäinen linja oli suora, missä oli alussa pysty, sekä lopussa okseri. Tämän linjan ratsastin hyvin, sillä hahmotin heti hyppypaikan ja tiesin paljonko pitäisi ottaa Sylvania kiinni. Toinen linja oli kaareva linja, vähän siis kokorataleikkaan tapainen. Ensimmäiselle esteelle olisi tarvinnut ratsastaa paremmin, mutta päästiin ihan hyvin tämäkin linja. Kolmas linja oli samanlainen, kuin mitä olimme menneet verkassa, joten siinäkin tiesin miten ratsastaa Sylttyä, eikä viimeisessäkään linjassa ollut ongelmaa. Rataa nostettiin muutamalla reiällä ja ensimmäinen linja meni jälleen ihan super, mutta seuraavat kaksi estettä otettiin alas ja keskeytettiin rata. Nollasin pään ja lähdin uudestaan, sekä keskityin siihen ikuiseen ongelmaani, eli pyrin pitämään laukan lyhyenä, mutta pyörivänä. Päästiin kaksi ensimmäistä linjaa hyvin, mutta sitten alettiin töppäillä kolmannella linjalla. Ensimmäinen este meni linjalla hyvin, mutta toiselle otettiin kaksi kieltoa, jotka olivat omia mokiani, koska päästin laukan pitkäksi, enkä ratsastanut tuntumaa kohden. Pienen tsemppaamisen jälkeen päästiin rata hyvin mentyä ja olin iloinen siitä, että pystyin korjaamaan virheeni.


Masilla oon myös ratsastellut ja se oli keskiviikkona todella hyvä ratsastaa. Kuunteli ihan loistavasti ja sain laukan tosi pyöreäksi, sekä ravissakin sain tosi hyvin tuntuman. Treenasin myös omaa istuntaa ja menin hieman ilman jalustimia ja saatiin todella monta hyvää pätkää. Loppuraveissa Masi venytteli ja näytti tyytyväiseltä.

Lisäksi ihana ilmoittaa, että autokoulun teoriatunnit on käyty ja enää on muutama ajotunti käymättä. Huomenna mennään myöskin kattoon yhtä autoa, saas nähdä miten käy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti